協会について Concerning Association

会長あいさつPresident’s Greeting

大和高田市は、1963年8月にリズモー市と姉妹都市提携を結びました。
以来、交換学生や市民訪問団が、それぞれの市を訪れ交流を深めてきました。
また、大和高田市の情報をリズモー市へ届けるため、英字新聞「バンブーシュツ」の発行や、ホストファミリー制度など、 市民レベルでの交流が続いています。
大和高田・リズモー都市友好協会は、これらの活動をとおして、さらに姉妹都市のつながりを深めていきたいと考えています。

大和高田・リズモー都市友好協会
会長 脇本 吉清

English
Yamato-Takada city formed an alliance with the city of Lismore as ‘Sister City’ in August, 1963. Since then the exchange students as well as some groups of citizens have visited each city and promoted mutual friendship. And the English newsletter, the Bamboo Shoots, has been issued in order to get people in Lismore to know about some of the news of Takada. Host family system for Lismore exchange students is fixed among Takada citizens.We, the members of the Yamato-Takada Lismore Sister City Association, have our firm belief that we should strengthen links with Lismore through the continuation of various activities mentioned above.

Yoshikiyo Wakimoto
President of Yamato Takada Sister City Association

大和高田・リズモー都市友好協会 Outlines of the Association

大和高田・リズモー都市友好協会は、大和高田市とリズモー市との姉妹都市提携に関する盟約の精神にのっとり、市民相互の友好交流を深め、あわせて日豪両国の親善と世界平和に貢献することを目的としています。
当協会は、市内外のかたがた、団体、企業の皆さまに会員となっていただき、さまざまな活動を行っています。

English
Objectives
On the basis of the spirit of the pledge concerning the affiliation between Takada and Lismore as Sister Cities the Association has two main objectives that all the members of the association are to strive for the mutual understanding and friendship and also for the contribution to goodwill between Australia and Japan and to the peace of the whole world as well. In cooperation with the members in and around Takada city who help the association, a variety of activities have been able to be carried out.