活動報告

2015年2月 1日国際交流冊子「Lismoreをまなぶ」を発行しました
We issued Lismore City booklet

平成27年2月、姉妹都市リズモー市を紹介する冊子「Lismoreをまなぶ」を発行しました。

この冊子は、姉妹都市リズモー市との交流の歴史、現在のリズモー市の様子や人々の暮らしを知ってもらい、またそれをきっかけに、自分たちの住む大和高田市についても新たな発見をしてもらいたいとの想いから制作しました。

交換職員として大和高田市に滞在したリズモー市役所職員のスミス氏とウェアー氏にも紙面に登場してもらい、子どもたちがリズモー市を身近に感じながら、より興味をもち学習できる内容となっています。

February 2015

We issued a booklet on our sister city relationship "Lismore-wo-manabu(Let's learn Lismore City)".

We would like many Yamato Takada people to learn more about our long history with Lismore as sister cities. We also wish people to realize the attractiveness of not only Lismore City but also Yamato Takada City once again.

The exchange staffs from Lismore City, Cameron and Andrew,  appear in this booklet. This is devised to so as to enable even children to read and understand the contents easily. We hope this booklet will help readers feel closer to Lismore City.