2015年11月10日海外自治体幹部交流セミナー受け入れ
Local Government Exchange and Cooperation Seminar 2015

海外自治体幹部交流セミナーとは、自治体国際化協会各事務所の管轄内の地方自治体や国際交流団体の幹部などを日本に招き、日本の地方自治制度の現状や課題について意見交換や情報交換を行うことで、お互いの制度の理解を深めることを目的として行われています。
本年度は、大和高田市が受け入れ自治体となり、オーストラリアおよびニュージーランドから6名の方が本市を訪れました。

This program invites foreign local government executives to Japan, giving them an opportunity to get a better understanding of Japan and its system of local government through opinion and information exchange. It also serves as a chance to promote network building between CLAIR, Japanese and foreign local governments, and international exchange organaizations in areas covered by CLAIR's overseas offices.
This year, 6 executive participants from Australia and New Zealand visited Yamato Takada City. The list of executives is as follows.

■参加者氏名:

ローガン・ホレット   コウバーン市長(オーストラリア)
Logan Howlett       Mayor, City of Cockburn, Western Australia

ジェラルディン・オコナー   オーストラリア自治センター 上級プログラムオフィサー
Geraldine O'Connor                Senior Programs Officer, Australian Centre of Excellence for Local Government

二ール・マークス   リズモー市議会議員(オーストラリア)
Neil Marks      Councillor, Lismore City Council, Australia

イアン・アボット   パーマストン市長(オーストラリア)
Ian Abbott              Mayor, City of Palmerston, Australia

マット・オマラ   ストラトフォード市 主席行政官(ニュージーランド)
Matt O'Mara      Chief Executive Officer, Stratford District Council, New Zealand

キンバリー・ウー   オークランド市 海外協力戦略アドバイザー(ニュージーランド)